EFT

Garanti EFT Saatleri 2020 (EFT Sorgulama)

Sponsorlu Reklamlar

EFT, farklı bankalardaki hesaplar arasındaki para transferi işlemidir. Bu işlemin gün içinde gerçekleşmesi belli saatler arasında mümkündür. Bu makalemizde Garanti EFT saatleri hakkında sizlere bilgi verdik. Ayrıca Garanti Bankası’ndan başka bir bankaya ya da başka bir bankadan Garanti’ye yapılan EFT’nin durumunu nasıl sorgulayacağınızı da anlattık.

Garanti Bankası EFT Saatleri

Garanti EFT saatleri 09.00 ile 17.15 arasındadır. Bu saatler dışında yapılan EFT işlemleri ertesi iş gününde karşı hesaba geçilir.

Garanti Bankası EFT Sorgulama

EFT sorgulama işlemi, dekontta bulunan EFT sorgu numarası kullanılarak kolayca yapılabilir. Garanti Bankası müşteri hizmetleri numarası olan 444 0 333’ü arayıp sorgu numarasını müşteri temsilcisine bildirerek sorgulama işlemi yapabilirsiniz. Bunun dışında Garanti Bankası şubelerine müracaat ederek de EFT sorgulama yapabilirsiniz.

Garanti Bankası EFT Ücretleri

İşlem ücretleri EFT yapılan kanala göre değişmektedir. Garanti’nin 2020’ye ait güncel eft ücretlerini buradan görebilirsiniz: https://www.garantibbva.com.tr/tr/yardim_ve_oneriler/urun_ve_hizmet_ucretleri.page

Garanti EFT Ne Zaman Hesaba Geçer?

Garanti Bankası’ndaki bir hesaba gelen ya da hesaptan gönderilen EFT işlemleri bir kaç dakika içinde tamamlanacaktır. Ancak bu durum mesai saatleri içinde geçerlidir. Bankanın eft saatleri dışında bir zaman aralığında yapılan transferler ertesi iş gününde karşı hesaba geçirilir.

Transfer işlemlerinin yoğun olduğu zamanlarda EFT’nin karşı hesaba geçme süresi biraz uzayabilir. Bunun sebebi sizden önce işleme koyulan para transferi işlemlerinin bankanın sisteminde birikmiş olmasıdır.

Garanti’den Nasıl EFT Yapılır?

Para transferi işlemlerinin birçok bakacılık kanalıyla yapabilirsiniz. İnternet şubesiyle, cep şubeyle, müşteri hizmetleriyle (telefon şubesiyle), ATM’lerle veya şubelerdeki gişelerden eft ve diğer transfer işlemleri yapılabilir. Bunlardan en az masraflı olanı internet şube ve cep şubedir. EFT yapabilmek için para gönderilecek hesaba ait IBAN ya da hesabın sahibine ait müşteri numarası gereklidir. Garanti Bankası’nda bulunan bir hesabın IBAN’ını öğrenmek isteyenler Garanti IBAN Sorgulama bağlantısına tıklayabilirler.

Garanti EFT Limiti

Garanti Cep uygulaması için günlük EFT limitleri:

  • En az 0,01 TL
  • En çok 250.000 TL’dir.

Havale günlük limitleri de yukarıdaki gibidir. Havaleler günün her saati anında karşı hesaba geçer.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Diğer bankaların işlem saatlerini öğrenmek isterseniz https://yatırımhaber.com/tum-bankalarin-eft-saatleri-333/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Mutlaka Okumalısın
Kapalı
Başa dön tuşu